Система автоматизації для забезпечення керування якістю продукції на всіх етапах виробництва - Вінниченко, С. О. (ХНУРЕ, 2024)
У даній статті розглядається роль MES в управлінні якістю продукції на підприємстві. Описано функціональні можливості системи, які забезпечують зниження кількості браку, часу простоїв та витрат на перероблення. Особливу увагу приділено основним процесам виготовлення продукції, таким як контроль сировини, процесу виготовлення, проведення проміжних інспекцій, фінальна перевірка готових виробів. Розглянуто подальші перспективи використання MES для оптимізації виробництва та зниження витрат.
Keywords: MES; зниження кількості браку; якість продукції; контроль сировини; зниження витрат