Перетворення імпульсу Ейрі діелектричним шаром, межі якого зближуються - Нерух, О. Г.; Курижева, О. В. (ХНУРЭ, 2018)
Розв’язана просторово-часова задача про взаємодію електромагнітного імпульсу Ейрі з діелектричним шаром, межі якого рівномірно рухаються так, що у певний момент часу діелектричний шар припиняє існувати. Розв’язок отриманий методом інтегральних рівнянь Вольтерра та резольвенти. Проведено аналіз еволюції первинного імпульсу Ейрі. Із аналізу отриманих результатів випливає, що зустрічний рух меж за деяких значень параметрів може призводити як до зміни форми первинного імпульсу Ейрі, так і до його підсилення
Keywords: імпульс Ейрі; інтегральне рівняння Вольтерра; резольвента; діелектричний шар; рівномірний рух