Дослідження методів оптимального кодування та стиснення даних - Мичка, С. О. (My University, 2024)
Метою дослідження є визначити найбільш оптимальні алгоритми стиснення для певних даних. В ньому необхідно вирішити наступні завдання: − розглянути методи оптимального кодування даних, що існують і використовуються для стиснення даних без втрат, зокрема текстових; − порівняти методи стиснення даних, означити їхні сильні й слабкі сторони, порівняти їх із іншими методами, представленими для досліджень; − розробити програмну систему для підбору методу стиснення для користувацьких даних, використовуючи дані, отримані з дослідження. Предметом дослідження виступатимуть бібліотеки та інші програмні рішення для алгоритмів і методів стиснення даних, що розглядаються. Основою методології дослідження слугує теорія про стиснення даних шляхом зменшення надлишковості, яку вони представляють.
Keywords: кодування даних; стиснення даних; зменшення надлишковості