Розроблення автоматизованої підсистеми розрахунку компенсації і пільг для працівників промислових підприємств - Жукова, Л. Є. (My University, 2025)
Мета дослідження – підвищення ефективності розрахунків пільг та компенсацій для працівників промислових підприємств шляхом впровадження автоматизованої підсистеми. Об’єктом дослідження є процес нарахування компенсацій та пільг для працівників промислових підприємств. Предметом дослідження є програмний засіб для розрахунку пільг та компенсацій для працівників промислових підприємств. Основними завданнями дослідження є перегляд законодавчих та нормативних вимог щодо розрахунку компенсацій та пільг. Аналіз існуючих інформаційних систем та підходів до автоматизації облікових процесів розрахунку компенсацій в Україні та за кордоном, огляд нормативних документів та технічних вимог щодо розрахунку виплат. Також аналіз існуючих на ринку рішень, таких як системи ERP та HRM, що підтримують функції обліку та розрахунку винагород, зокрема 1С: Підприємство, SAP, Microsoft Dynamics [1–2] тощо. Виявлення недоліків існуючих рішень та обґрунтована необхідність створення спеціалізованої підсистеми. Визначення вимог до майбутньої підсистеми. Розробка архітектури бази даних для зберігання інформації про компенсації та пільги. Впровадження основних модулів підсистеми та проведення їх тестування. В результаті, розроблена підсистема інтегрована в інформаційну систему підприємства та забезпечується її відповідність вимогам безпеки.
Keywords: працівник; пільги для працівників; надурочні години; розрахунок компенсацій; розрахунок винагород