Аналіз можливостей методів попередньої обробки томографічних зображень - Пастернак, Д.; Дацок, О. М.; Аврунін, О. Г. (НТУ «ХПІ», 2025)
Порівняльний аналіз (на основі чисельних показників якості) методів обробки томографічних зображень, що отримані такими методами візуалізації як комп’ютерна томографія (КТ), магнітно-резонансна томографія (МРТ), позитронно-емісійна томографія (ПЕТ) проводиться за такими параметрами, як PSNR та SSIM. PSNR (Peak Signal-to-Noise Ratio, пікове відношення сигналу до шуму) та SSIM (Structural Similarity Index, індекс структурної подібності).
Keywords: індекс структурної подібності; комп’ютерна томографія; позитронно-емісійна томографія