Розміщення прямокутних графічних елементів в поліграфічному виробництві - Баранов, О. В.; Грицай, Д. В.; Гребеннік, І. В.; Панкратов, О. В.; Чугай, А. М. (ХНУРЕ, 2010)
Аналізується проблема розкрою матеріалів при виробництві поліграфічної продукції, описуються її особливості. Будується математична модель розміщення множини прямокутних графічних елементів при розкрої матеріалу для видавничо-поліграфічного виробництва. Проводяться обчислювальні експерименти та аналізуються їх результати.
Keywords: геометричне проектування; упаковка; ф-функція; поліграфічна продукція; графічні елементи; NP-складна задача