Базові положення концепції створення комплексної автоматизованої системи керування основними бізнес-процесами підприємств нафтогазової галузі - Борисенко, В. П.; Медведєва, Л. М.; Борисенко, Т. І. (My University, 2008)
Розглядаються основні положення концепції побудови комплексної автоматизованої системи керування (КАСК) бізнес-процесами, яку було розроблено з орієнтацією на підприємства нафтогазового комплексу. Пропонується науково-обґрунтований підхід, що базується на побудові ядра КАСК на основі покупної комерційної параметризованої системи класу ERP. Визначаються призначення, мета і базова функціональна структура КАСК. Даються і застосовуються основні критерії порівняння ERP-систем для обґрунтованого вибору фірми постачальника базової системи. Пропонуються основні методичні положення щодо впровадження та практичного використання КАСК.
Keywords: Автоматизована система керування бізнес-процесами; нафтогазовий комплекс; ERP-система