Дослідження тепловізійного каналу виявлення малорозмірних безпілотних літальних апаратів - Білюк, В. В. (My University, 2021)
В кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд методів приймання випромінень теплового діапазону, виконано оцінку дальності дії тепловізора з врахуванням критерію розрізнення Джонсона, отримані характеристики виявлення малого дрону DJI Phantom 3, експериментально отримані тестові тепловізійні зображення дрону, птахів, а також моделі теплового фону атмосфери, методом експертних оцінок отримані коефіцієнти зменшення дальності дії тепловізорів при спостереженні дронів в реальних умовах.
Keywords: БПЛА; інфрачервоний діапазон; розрізнення; теплобачення; тепловізор; температурна контрастність; тепловий фон