Аналітичний підхід до персоналізованої рекомендації українських казок за допомогою LLM - Меллер, Д. М. (My University, 2025)
Мета роботи – аналіз та порівняння LLM моделей у сфері надання рекомендацій дитячої літератури, розробка застосунку для завантаження тексту дитячих казок для їх подальшої обробки LLM моделями та проведення емпіричних досліджень. Методи дослідження – теоретичний (збір та структуризація теоретичного матеріалу), експериментальний (програмна реалізація веб додатку). Методи розробки базуються на мовах програмування Python та технологіях Flask, Tensorflow. У ході виконання кваліфікаційної роботи розроблено застосунок для надання рекомендованих дитячих казок за допомогою засобів LLM, проведено емпіричне дослідження та порівняння різних LLM для поставленої задачі рекомендації казок.
Keywords: казка; обробка природної мови; великі мовні моделі; дитяча література; контент-аналіз