Вчинення правочинів неповнолітніми особами без згоди батьків (усиновлювачів) чи піклувальника - Міщенко, М. В. (Право, 2015)
У статті проаналізовано умови визнання недійсними правочинів, вчинених неповнолітніми; умови дійсності таких правочинів, а також можливі наслідки визнання їх недійсними. Авторкою запропоновано зміни до законодавства у цій сфері. // The article analyzes the conditions for recognizing invalid transactions committed by minors; Conditions of reality of such transactions, as well as possible consequences of recognizing them invalid. The author is offered changes to legislation in this area.
Keywords: неповнолітні особи; згода; правочини неповнолітніх осіб; недійсність правочину; правові наслідки недійсності правочину; minors; consent; reasons of minors; invalidity of the transaction; legal consequences of the invalidity of the transaction