Спосіб навігації (50672) - Сіліч, В. П.; Полюга, В. П.; Обод, І. І. (My University, 2002)
Спосіб навігації, який полягає в тому, що бортовим запитувачем випромінюють кодовий сигнал запиту дальності на несучій частоті f1, який приймають наземним відповідачем, декодують та випромінюють кодовий сигнал відповіді дальності на несучій частоті f'2, який приймають та декодують бортовим запитувачем, і по часу запізнення між кодовими сигналами запиту та відповіді дальності вимірюють дальність, який відрізняється тим, що на наземному відповідачі додатково оцінюють азимут прийнятого кодового сигналу запиту дальності, перетворюють код азимуту у проміжок часу, по закінченні якого випромінюють кодовий сигнал азимуту, який приймають та декодують бортовим запитувачем, і по часу запізнення між прийнятими кодовими сигналами дальності та азимуту обчислюють азимут.
Keywords: спосіб навігації; повітряний об’єкт; навігація; радіолокація