Контроль динаміки навантаження, що створює на мережу джерело даних у реальному часі - Самарський, Р. В. (My University, 2021)
Мета роботи – оптимізація вибору параметрів кодування відео потоку на рівні джерела для зменшення завантаженості мережі з одночасним забезпеченням якості надання відеосервісів. Проведено аналіз існуючих підходів щодо балансування параметрів відеопотоку щодо пропускної здатності мережі за критерієм бітова швидкість/рівень внесеної похибки. Досліджено особливості розглянутих підходів, на базі чого доведено продуктивність концепції, що ґрунтується на управлінні бітовою швидкістю відеоданих з використанням методу динамічного програмування.
Keywords: семантична зничимість; колірна субдискретизація; прогресивний jpeg; трансформанта ДКП; динамічне програмування