Класифікація митних режимів у юридичній науці та законодавстві - Чуприна, О. В. (Право, 2015)
У статті досліджено питання теоретичного осмислення, а також нормативно-правового врегулювання класифікації митних режимів за різними підставами-ознаками. З’ясовано значення для її проведення концепції «митний режим загальний – митні режими спеціальні». Запропоновано поділяти передбачені чинним Митним кодексом України митні режими в залежності від їхнього змісту на п’ять груп. У результаті порівняльного аналізу кодифікованих актів окремих держав виявлено відмінності як у класифікаціях митних режимів, так і в критеріях її здійснення. // The article analyzes the issue of theoretical comprehension, as well as the normative-legal regulation of classification of customs regimes on different grounds-features. The value for its concept is found to hold the concept of "customs mode general - customs modes special." It is proposed to divide the customs regimes by the current customs Code, depending on their content by five groups. As a result of a comparative analysis of codified acts of individual states, differences both in the classifications of customs regimes and in the criteria of its implementation are revealed.
Keywords: митний режим; загальний режим; спеціальний режим; customs regime; general regime; special regime