Моделювання автоматизованої системи управління для знешкодження вибухонебезпечних предметів - Мірошніченко, С. Ю. (My University, 2024)
Об’єктом дослідження є система управління у системі гуманітарного розмінування з використанням робототехнічного комплексу. Предметом дослідження є моделювання та реалізація системи управління для знешкодження вибухонебезпечних предметів за допомогою робототехнічного комплексу. Мета роботи – полягає у підвищенні ефективності здійснення гуманітарного розмінування за рахунок застосування робототехнічних комплексів. В ході роботи було проаналізовано системи управління для знешкодження вибухонебезпечних предметів. В цей аналіз входить процеси обстеження та знешкодження вибухонебезпечних предметів з технологіями визначення вибухонебезпечних предметів на територіях, забруднених ВНП. На базі цього аналізу було створено архітектуру робототехнічного комплексу для знешкодження вибухонебезпечних предметів та спроєктовано ходову частину з маніпулятором для її реалізації. На базі схем та елеметної бази було реалізовано робототехнічне рішення для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Результатом роботи є реалізоване рішення та описана архітектура робототехнічого рішення.
Keywords: розмінування; вибухонебезпечний предмет; гуманітарне розмінування