Метод адміністрування драйверів та служб на локальному хості під керуванням Windows - Шебанов, Є. О. (My University, 2022)
Метою кваліфікаційної роботи є покращення процесу адміністрування сервісів та драйверів на локальному вузлі під керівництвом операційної системи Windows за рахунок створення програми-монітору за їх схованими від користувача операціями вводу/виводу. Об’єктом дослідження є процеси адміністрування сервісів та драйверів довільного хосту локальної мережі. Предметом дослідження є підсистема вводу/виводу операційної системи Windows. У ході виконання кваліфікаційної роботи були розглянуті принципи побудови підсистеми вводу/виводу Windows, проаналізована архітектура операційної системи Windows. Задля полегшення розуміння підсистеми вводу/виводу було створено 4 розділи, які описують певні компоненти цієї системи. Основна увага приділяється інструментальним засобам управління службами, їх порівнянню з існуючими на ринку програмного забезпечення. Основною частиною роботи є створення спеціального системного програмного забезпечення, яке отримало назву "Управління сервісами Windows". Основною мовою програмування обрана мова асемблеру.
Method for Administering Drivers and Services on Windows Local Host
Keywords: операційна система, сервіс, драйвер, диспетчер, адміністрування