Дослідження нанотехнологічного оптичного пристрою для визначення органічних речовин у рідких середовищах - Логунов, В. С. (My University, 2023)
Тема кваліфікаційної роботи – дослідження нанотехнологічного оптичного пристрою для визначення органічних речовин у рідких середовищах. Метою науково-дослідної роботи є розробка та дослідження оптичного нанотехнологічного оптичного пристрою, автоматизація процесу аналізу та зниження межі визначення аналізу органічних речовин у рідких середовищах. Об’єкт дослідження – процеси у напівпровідникових квантово-розмірних структурах двохелектродної комірки оптичного сенсора при взаємодії з органічними сполуками під час аналізу, що супроводжуються протіканням електричного струму та випромінюванням оптичного аналітичного сигналу. Предмет дослідження – нанотехнологічний оптичний пристрій для визначення органічних речовин у рідких середовищах. Методи дослідження: теоретичні дослідження роботи базуються на математичному моделюванні компонентів оптичного пристрою з використанням апарату теорії вимірювань. Дослідження оптичних та електрохімічних властивостей зразків, обробка даних проводилися з використанням сучасних оптичних методів та електрохімії, апробованих методик та сучасного оптичного, електрохімічного та нанотехнологічного обладнання. Статистична обробка експериментальних результатів базується на використанні регресійного аналізу та побудові на його основі градуювального графіку.
Keywords: електрод робочий; електрод допоміжний; комірка двохелектродна; помножувач фотоелектронний; пристрій оптичний нанотехнологічний