Дослідження моделей оптимального розподілу паливних ресурсів в інформаційній системі управління будівництвом - Богун, Д. Ю. (My University, 2025)
Метою цієї роботи є дослідження моделей оптимального розподілу паливних ресурсів в інформаційній системі управління будівництвом та розробка програмного модуля для адаптації моделі. Завдання включають аналіз існуючих моделей оптимізації, порівняння методів маршрутизації та їх адаптацію до специфіки будівництва, розробку модуля для автоматизованого обліку витрат паливних матеріалів та тестування його в реальних умовах компанії. Об'єктом дослідження є процес оптимального розподілу паливних ресурсів у інформаційній системі управління будівництвом, зокрема, методи та моделі для ефективного планування, обліку та контролю витрат палива під час виконання будівельних робіт. У цьому дослідженні застосовуються різні методи для досягнення встановлених цілей. Для аналізу та оптимізації розподілу паливних ресурсів викори-стовуються методи математичного програмування, зокрема моделі транспорт-них завдань та маршрутизації. Для розробки алгоритмів управління витратами палива використовуються методи системного аналізу. У процесі створення про-грамного модуля застосовуються методи об'єктно-орієнтованого програмуван-ня, а також техніки моделювання даних для інтеграції модуля з наявними інформаційними системами підприємства.
Keywords: дiаграма потокiв даних; комплекс технічних засобів; будівництво; паливні ресурси