До питання щодо особливостей галузевого регулювання публічної фінансової діяльності - Дамірчиєв, М. І. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2014)
У статті автор звертає увагу на особливості регулювання публічної фінансової діяльності. Проаналізовано різні підходи науковців до визначення змісту фінансової діяльності, також досліджено співвідношення понять «фінансова діяльність держави та територіальних громад» та «державне управління фінансами». // In the article, the author draws attention to the peculiarities of regulation of public financial activity. Different approaches of scientists to determine the content of financial activity are analyzed, the ratio of concepts of "financial activity of the state and territorial communities" and "state financial management" and "state financial management" are investigated.
Keywords: фінансова діяльність; публічна фінансова діяльність; зміст фінансової діяльності; управління фінансами; financial activities; public financial activity; financial content; financial management