Застосування перетворення хафа для виявлення об’єктів на зображенні - Харченко, В. В. (ХНУРЕ, 2019)
Обговорюється використання перетворень Хафа для виявлення прямих та окружностей на зображенні. Метод дає змогу вказати параметри аналітичного сімейства кривих та забезпечує пошук на зображенні безлічі кривих заданого сімейства. Описані математичні моделі, алгоритми пошуку та шляхи реалізації розглянутого методу