Розроблення макету мобільного робота для участі у BattleRobots - Демченко, А. В. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка експериментального макета мобільного робота MiniSumo для участі у BattleRobots. Об’єкт розробки – процес керування мобільним роботом MiniSumo. Предмет розробки – методи, алгоритми та програмне забезпечення керування мобільним роботом для участі у BattleRobots. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз існуючих мобільних роботів Battle Robots, їх переваги та недоліки. Проаналізовано системи управління мобільними роботами та конструкторські рішення при розробці мобільних роботів. Розроблено структурну схему мобільного робота та вибрано апаратні модулі системи керування. Далі було розроблено 3D модель конструкції корпусу мобільного робота та проведено розрахунок стійкості системи управління. Розроблено схему підключення та зібрано макет мобільного робота BATTLE ROBOTS. Обґрунтовано вибір середовища розробки програми керування. Розроблено алгоритм управління мобільним роботом та програмно реалізовано функції системи керування. Реалізовано HMI управління роботом, проведено експериментальні дослідження та аналіз отриманих результатів. Отримані результати кваліфікаційної роботи можна віднести до Цілей сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме 9.4.
Keywords: макет мобільного робота; робот MiniSumo; BattleRobots