Методи діагностування тунельного синдрому зап’ястя у гітаристів - Гладченко, А. В. (НТУ «ХПІ», 2024)
Тунельний синдром зап’ястя у музикантів, виникає, у першу чергу, через неправильне положення руки на грифі гітари, де є великий кут перегину кисті. Носіння пов’язок і шин на зап’ясті, а також виконання гімнастичних вправ, правильне регулювання положення на музичних інструментах є профілактикою розвитку неврологічного розладу кисті
Keywords: тунельний синдром зап’ястя; музикант; гітарист; неврологічні розлади кисті