Дослідження та розробка методів аналізу рукописного тексту на основі гібридних нейромереж - Мосієнко, Р. М. (ХНУРЕ, 2022)
Об’єктом досліджень є розробка системи для розпізнавання рукописних символів. Предметом досліджень кваліфікаційної роботи є інформаційні технології і методи аналізу рукописного тексту. Мета досліджень: провести огляд та дослідження предметної області, дослідити існуючі методи розпізнавання й аналізу рукописних текстів. Метою кваліфікаційної роботи є розробка системи для дослідження методів розпізнавання відсканованих зображень з рукописним текстом в автономному режимі. Методи дослідження – системний аналіз (для виділення окремих блоків для роботи з розробкою системи та дослідження алгоритмів розробки), аналогія (для дослідження роботи та визначення недоліків подібних систем прогнозування).
Keywords: розпізнавання тексту; метод бінаризації; метод гілок і кордонів; гібридні нейромережі