Соціально-правові наслідки впровадження цифрових стандартів використання персональних даних: досвід та перспективи - Стояцька, Г. (Baltic International Academy, 2019)
Аналізуються існуючі та можливі наслідки впровадження стандартів діджіталізаціі в різні програми зі збору персональних даних. На прикладі Китаю демонструються ризики щодо дотримання стандартів ділової етики та практики в процесі аналізу і обробки персональних даних. Відзначається, що питання з дотриманням прав і свобод громадян та їх можливими порушеннями є гостроактуальними в контексті тотального використання алгоритмів обробки даних персональної поведінки і траєкторії існування. The study examines the implications of the trends in the implementation of digital standards of existence. Various programs for collecting personal data are considered. Demonstrate the risks involved in complying with business ethics and practice standards in the process of analysis and processing of personal data, in particular in China. The study notes the problem with respect for the rights and freedoms of citizens and their possible violations. This problem is acutely relevant in the context of the total use of data processing algorithms for personal behavior and trajectory of existence.
Keywords: діджіталізація; цифрова економіка; захист прав; персональні дані; digital; digital economy; human rights; personal data