До питання пріоритетності методів встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» - Котенко, А. М. (НДІ ПЗІР НАПрН Україн, 2021)
Наукова робота присвячена дослідженню методів трансфертного ціноутворення, передбачених Податковим кодексом України. У роботі сформульовано алгоритм вибору методу трансфертного ціноутворення, який планується застосувати для встановлення відповідності. Автор у цій роботі прагне дослідити наявність пріоритетності/ієрархії методів трансфертного ціноутворення, наслідки її дотримання чи недотримання платниками податків. Науковець, здійснивши аналіз норм податкового права, акцентує увагу на недосконалій юридичній техніці законодавця. // Scientific work is devoted to the study of transfer pricing methods provided by the Tax Code of Ukraine. The paper formulated an algorithm for choosing a transfer pricing method that is planned to be applied to establish compliance. The author in this work seeks to investigate the presence of priority/hierarchy of transfer pricing methods, the consequences of its compliance or non-compliance with taxpayers. A scientist, having an analysis of tax laws, focuses on the imperfect legal technology by the legislator.
Keywords: методи трансфертного ціноутворення; принцип «витягнутої руки»; платники податків; пріоритетність; ієрархія; імперативний метод; диспозитивний метод; methods of transfer pricing; principle of "elongated hand"; taxpayers; priority; hierarchy; imperative method; dispositive method