Інститут дискреції суб ’єкта владних повноважень в адміністративному судочинстві - Вовк, Ю. Є. (Право, 2020)
Стаття присвячена дискреційним повноваженням суб’єкта владних повноважень та можливості і межі втручання суду в адміністративний розсуд суб’єкта владних повноважень. Проаналізовано судову практику Верховного Суду в частині дискреційних повноважень. Зроблено висновок, що Верховний Суд своєю судовою практикою намагається заповнити прогалини щодо відсутності належного законодавчого регулювання питання, пов’язаного з дискреційними повноваженнями і співвідношенням дискреції суду та дискреції суб’єкта владних повноважень. Проте дана судова практика не завжди може бути повністю однорідною. Наголошується на необхідності прийняття Верховною Радою України відповідного закону з метою комплексного врегулювання даного питання. // The article is devoted to the discretionary powers of the subject of authority and opportunities and the limits of the court intervention in the administrative discretion of the subject of authority. The judicial practice of the Supreme Court in terms of discretionary powers is analyzed. It is concluded that the Supreme Court with his judicial practice is trying to fill out the gaps on the absence of proper legislative regulation of the issue associated with discretionary powers and the ratio of the court discretion and the discretion of the subject authority. However, this judicial practice can not always be completely homogeneous. It is emphasized by the adoption of the Verkhovna Rada of Ukraine of the relevant law to comprehensive settlement of this issue.
Keywords: дискреція; дискреційні повноваження; суб’єкт владних повноважень; Верховний Суд; постанова; discretion; discretional powers; subject of authority; Supreme Court; resolution