Економіко-математична модель оцінки інвестиційної привабливості підприємства - Рижий, В. М. (My University, 2024)
Метою дослідження є теоретичне обґрунтування та розробка економіко-математичної моделі оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Розглянуто теоретико-методичні аспекти оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Розкрито поняття інвестиційної привабливості підприємства в контексті інвестиційного менеджменту. Проаналізовано сучасні методи оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Наведено загальну характеристику господарської діяльності ТОВ «Максимум-Д». Здійснено аналіз техніко-економічних показників і фінансово-економічних результатів діяльності ТОВ «Максимум-Д». Обґрунтовано вибір метода для оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Запропоновано математичну модель оцінки інвестиційної привабливості підприємства. Здійснено оцінку інвестиційної привабливості ТОВ «Максимум-Д» на основі інтегрального показника. Наведено структурно-логічну характеристику результатів дослідження.
Keywords: інвестиційна привабливість; інтегральний показник