Особливості правового регулювання операцій банків з довірчого управління фінансовими активами - Глібко, С. В. (Право, 2014)
Досліджуються умови здійснення банками окремих видів інвестиційної діяльності на прикладі довірчого управління фінансовими активами, спільним для яких є наявність правовідносин управління майном або довірчої власності. Зроблено висновок, що в нормативному регулюванні не враховані характерні переваги банків і одночасно однакові умови регулювання діяльності всіх фінансових установ. // Terms of implementation by banks of certain types of investment activity on the example of trust management of financial assets, which are the presence of legal relations of property or trust property, are investigated. It is concluded that in normative regulation, the characteristic benefits of banks are not taken into account and at the same time the same conditions for regulating all financial institutions.
Keywords: довірче управління; фінансові активи; банківські операції; інвестиційна діяльність; trust management; financial assets; banking operations; investment activity