Дослідження технології розробки colorblined friendly макету мобільного додатку - Васильєва, С. В. (My University, 2021)
В роботі розглянуто типи дальтонізму, відповідні обмеження колірних зон та можливі проблеми у людей із вадами колірного зору при роботі з інтерфейсами. Досліджено сучасні способи компенсації вад зору користувачів для створення colorblind friendly функції в інтерфейсі. Створено рекомендації щодо процесу розробки додатків та проведено експериментальне дослідження їх ефективності. Виконано економічне обгрунтування дослідження
Keywords: веб-дизайн; редизайн; дальтонізм; протанопія; дейтеранопія; тританопія; монохромазія