Побудова логічної мережі для обробки флексій іменників італійської мови - Федорова, Т. М. (ХНУРЭ, 2013)
Стаття присвячена побудові математичної моделі обробки флексій логічною мережею для іменників італійської мови. Модель характери-зується системою бінарних відношень, що задаються формулами відповідних предикатів, що дає можливість реалізовувати її на програмно – алгоритмічному рівні та використовувати для автоматичного вирішення задач аналізу, синтезу та нормалізації словоформи. The article is devoted to constructing mathematical model of inflectional processing of logical network for the Italian nouns. The model is characte-rized by a system of binary relations and formulas related predicates. This allows to implement it on the program - algorithmic level and used to automatically solve the problems of analysis, synthesis and the normalization of the word form.
Keywords: флексія; граматичні ознаки; дводольний граф; предикат; логічна мережа; бінаризація