Апаратно-програмний комплекс для дослідження характеристик фото- і відеокамер - Єфименко, А. К. (My University, 2022)
В атестаційної роботі проведено аналіз принципів побудови відеоапаратури, її характеристик і їх впливу на зображення, розроблена методика досліджень. Розроблено і розрахована конфігурація апаратної частини комплексу, проведено обґрунтування вибору її складових частин. Розроблено програмне забезпечення в середовищі MATLAB для обчислення характеристик телевізійної апаратури (помилки балансу білого в градусах Кельвіна і Майредах, рівень шуму в % від повного розмаху і світлову характеристику, перехідну і частотно-контрастну характеристику). Виконано експериментальні вимірювання та проведена налагодження програмного забезпечення.
Keywords: аберація; відеоапаратура; лабораторний комплекс; світлова характеристика; рівень шуму