Метод кодування послідовності кадрів для забезпечення доступності та цілісності динамічного відеоресурсу - Бараннік, Волод. Віктор.; Бараннік, Н. В.; Пархоменко, М. В.; Хаханова, Г. В. (My University, 2020)
В статті обґрунтовано наявність вразливих фактори відносно втрати загальної ефективності інформаційної технології обробки та передачі динамічного відеоресурсу, що призводе до зниження рівня семантичної цілісності та доступності інформації. Показано, що такі фактори стосуються наступного: в процесі формування кодових значень для сукупності позиційних координат сплайнових фреймів можуть виникати випадки переповнення заданої довжини кодової комбінації; виникає потреба у додатковому формуванні кількості біт службових даних, а саме на додаткове використання маркерів: розташування послідовностей позиційних координат, для яких формуються кодові значення; розмежувачів між кодовими конструкціями сусідніх сукупностей позиційних координат. Викладаються основні етапи створення технологічної концепції інтегрування створених методів обробки В-Р кадрів в інформаційну технологію обробки та передачі динамічних відео ресурсів, яка базується на усунення вразливих факторів втрати ефективності функціонування ІТОПДВ на основі розроблення рекурентної технології кодування змінної сукупності позиційних координат ОФС-тензору в двополюсному змішаному мультіадичному просторі на основі властивості незалежності вагових коефіцієнтів.
Keywords: цілісність та доступність інформації; надмірність відеозображень.; динамічний відео ресурс; кодування передбачених кадрів