Особливості правового забезпечення діяльності транснаціональних корпорацій - Погрібний, Д. І. (Право, 2015)
У статті на базі опрацювання сучасних правових та економічних досліджень проводиться аналіз особливостей міжнародно-правового регулювання діяльності транснаціональних корпорацій як суб’єктів приватної економічної влади та їх впливу на розвиток світової економіки. Також звертається увага на завдання законодавчої та виконавчої гілок влади в Україні стосовно реалізації державних програм інноваційного розвитку для гнучкої інтеграції національної економіки в сучасну інноваційну економіку світу. // The article based on the processing of modern legal and economic research is conducted by an analysis of the features of international legal regulation of transnational corporations as subjects of private economic power and their influence on the development of the world economy. Also, attention is drawn to the tasks of the legislative and executive branches of power in Ukraine regarding the implementation of state innovation development programs for flexible integration of the national economy into a modern innovation economy of the world.
Keywords: транснаціональна корпорація; інноваційна діяльність; інноваційний розвиток; інтернаціоналізація; глобалізація; transnational corporation; innovative activity; innovation development; internationalization; globalization