Методи пошуку найкоротшого шляху проходження лабіринтів за допомогою засобів обчислювального інтелекту - Солонцевой, Д. М. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження роботи засобів обчислювального інтелекту у контексті задач із розв’язування лабіринтів та пошуку найкоротшого шляху через них. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено застосунок, який виконує пошук найкоротшого шляху через заданий користувачем лабіринт усіма аналізованими алгоритмами. Реалізовані алгоритми було протестовано на наборі лабіринтів із різними умовами. Також проведено аналіз роботи цих алгоритмів у порівнянні із класичними алгоритми (такими як алгоритм Дейкстри).
Methods of Labyrinth Shortest-Path Finding Using Computational Intelligence
Keywords: лабіринт; граф; найкоротший шлях; алгоритм Дейкстри; алгоритм пошуку А*; алгоритм жадібного пошуку; алгоритм Лі; генетичний алгоритм; мурашиний алгоритм; алгоритм імітації відпалу