Дослідження та оптимізація методів класифікації зображень з використанням синтетичних даних - Вилегжанін, С. С. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження методів класифікації зображень з використанням синтетичних даних у контексті використання ігрових движків. Методи дослідження базуються на вже існуючих алгоритмічних базах для класифікації зображень, такі як згорткова нейрона мережа. Методи розробки методів апробації дослідження засновані на використанні таких технологій та мов програмування як Python, Tensorflow, Jupyter Notebook та Unity. В результаті роботи було проведено аналіз різноманітних математичних та алгоритмічних рішень у контексті класифікації зображень побудовані залежності між параметрами налаштування генерації сцени та результатами навчання моделі, були розглянуті алгоритми надання реалізму до синтетичних зображень.
Keywords: синтетичні дані; згортка; рендерінг; ігровий движок; unity; аугментація; сегментація; нейрон