Модуль визначення функціонального стану легень у хворих на пневмонію - Чугуй, Є. А. (My University, 2020)
Об'єкт дослідження – ефективність процесу газообміну впродовж циклу дихання на апараті штучної вентиляції легень. Предмет дослідження – методи та апаратура контролю процес газообміну у легенях. Мета роботи – розробити модуль визначення функціонального стану легень у хворих на пневмонію. Методи дослідження – аналіз і синтез електронних схем. У роботі проведено аналітичний огляд апаратів штучної вентиляції легенів, випадків їх застосування та показників, що є причиною застосування таких апаратів. Відповідно до технічного завдання розроблена структурна електрична схема блоку для визначення рівня газообміну, а також основна електрична схема даного блоку. Результати роботи можуть бути використані у реанімаційних відділеннях та палатах інтенсивної терапії медичних закладів для контролю функції легенів. The object of study is the effectiveness of gas exchange process during breathing in conditions of need to use a ventilator. The subject of research is a gas exchange process in human lungs. The purpose of the work is to develop a unit for determining the difference in the concentrations carbon dioxide in exhaled and inhaled air. Methods of research are analysis and synthesis of electronic circuits. An analytical review of the characteristics and properties of ultrasound research methods and another methods, means and apparatuses for the determination of the bone tissue density. According to the technical task, a structural diagram of the device for ultrasound diagnostics of bone tissue, as well as electric circuit and printed board circuit of the ultrasound signal shaper. The developed device can be used as part of medical devices for breezing monitoring in special medical centers end clinics.
Keywords: альвеола; мікроконтролер; оксигенація; тканина легенева; щільність; перетворювач тиску