Дослідження моделі та варіантів реалізації задачі оптимізації побудови маршрутів з використанням Google Maps API - Нагорний, І. А. (My University, 2025)
Мета роботи – дослідити модель задачі оптимізації побудови маршрутів, реалізувати та проаналізувати різні варіанти алгоритмів пошуку шляху, а також виконати їх порівняльний аналіз за часовими, структурними та ітераційними характеристиками для визначення доцільності використання кожного алгоритму залежно від умов задачі. Наукова новизна – реалізовано три алгоритми пошуку шляху засобами платформи .NET, розроблено механізм збору ітераційних та часових метрик, сформовано експериментальну базу даних у вигляді CSV-файлів, побудовано графіки динаміки роботи алгоритмів та виконано інтерпретацію отриманих результатів, що дозволило сформувати практичні рекомендації щодо вибору алгоритму для маршрутної оптимізації в задачах різного масштабу.
Keywords: побудова маршрутів; пошук шляху