Модель нейролінгвістичної сегментації споживачів в умовах обмеженої кількості інформації - Кирій, В. В.; Мендюк, О. В.; Чеченець, Д. О. (My University, 2016)
Запропоновано сегментацію споживачів газорозподільної та газотранспортної сфер на основі двох факторів: зацікавленості споживача в товарі та його платоспроможності. Визначено, що в умовах обмеженої кількості інформації сегментацію найбільш доцільно зробити за допомогою введення нечіткості. Для отримання найбільш актуальних даних для сегментації було запропоновано спрогнозувати дані на майбутній період за допомогою штучних нейронних мереж. Розглянуто можливі маркетингові стратегії та рекомендації, які слід застосувати для кожної групи сегментів
Keywords: сегментація споживачів; штучні нейронні мережі; нечіткість