Дослідження та реалізація еволюційного методу кластеризації даних - Фалько, М. К. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є кластеризація даних, що надходять на обробку послідовно, в онлайн режимі. Метою роботи є дослідження та реалізація еволюційного методу кластеризації даних, що надходять на обробку послідовно в режимі реального часу (онлайн). В ході виконання кваліфікаційної роботи проведено теоретичний аналіз принципів нечіткої кластеризації даних на основі еволюційних алгоритмів, а також їх переваг та недоліків. Розроблено еволюційний метод нечіткої кластеризації даних, що надходять на обробку послідовно в режимі реального часу (онлайн). Експериментальні дослідження показали ефективність запропонованого методу на різних типах даних, включаючи великі та складні набори даних.
Keywords: гібридний кластеризація; еволюційний метод; нечітка процедура