Пропозиції щодо створення інтелектуальних методів прогнозування технічного стану радіотехнічних засобів протиповітряної оборони - Рощупкін, Є. С.; Крючков, Д. М.; Павленко, М. А.; Шулежко, В. В.; Титаренко, Р. В. (НАСВ, 2020)
Наведено, що для виконання поставлених завдань доцільним є використання математичного апарата нечіткої логіки, що дозволяє за рахунок настроювання параметрів функцій та вагових коефіцієнтів правил на основі вибірки збережених експериментальних даних (результати вимірювань параметрів, які були збережені) прогнозувати технічний стан РТЗ ППО за допомогою нечіткої бази знань та операцій над нечіткими множинами.
Keywords: нечітка логика; технічний стан; експериментальні дані