Розроблення віддаленого автоматичного керування маніпулятором - Соколов, Т. О. (My University, 2025)
Мета роботи полягає в розробці функціональної, доступної та зручної системи віддаленого керування роботизованим маніпулятором, яка дозволить здійснювати точне позиціонування виконавчих механізмів у реальному часі через веб-інтерфейс із будь-якого пристрою, підключеного до мережі. Об'єкт розробки – процес розроблення системи віддаленого керування. Предмет розробки – вбудована мікроконтролерна система керування роботизованим маніпулятором на базі ESP32 із вебінтерфейсом доступу. Результат роботи – розроблено прототип системи дистанційного керування маніпулятором, який складається з мікроконтролера ESP32, п’яти сервомоторів, вузла живлення та інтерактивного вебінтерфейсу, що дозволяє керувати маніпулятором безпосередньо через браузер. Система успішно пройшла тестування на точність, швидкодію та стабільність, забезпечуючи інтерактивне керування рухами без затримок та з високою надійністю. Проведені дослідження відповідають цілям сталого розвитку (ЦСР) 9, оскільки спрямовані на розвиток інновацій у сфері автоматизації, розширення доступу до сучасних цифрових технологій у навчанні, дослідженнях та промислових застосуваннях.
Keywords: віддалене керування маніпулятором; маніпулятор; вбудована мікроконтролерна система