Методи обробки запитів в системах паралельних баз даних - Бессараб, Є. В. (My University, 2021)
Метою кваліфікаційної роботи є дослідження методів паралельного виконання SQL – запитів в гетерогенних архітектурах для підвищення продуктивності розподілених СКБД. На базі проведеного дослідження був зроблений висновок, що найкращі загальні показники продуктивності системи можна досягнути, розробляючи систему на базі MPP архітектури, допускаючи використання SMP машин у вигляді вузлів системи, що фактично перетворює її у гібридну. Таке рішення, в свою чергу, робить можливим використання існуючої обчислювальної мережі та встановленого програмного забезпечення, тобто, забезпечує низьку вартість інтеграції.
Methods for Query Processing in Parallel Database Systems
Keywords: обробка запитів; надлишковість даних; реляційна структура