Правове регулювання фінансового контролю за діяльністю суб’єктів господарювання - Колісник, А. С. (Право, 2020)
У статті розглянуто правове регулювання фінансового контролю за діяльністю суб’єктів господарювання в Україні. Наголошено на необхідності удосконалення чинного законодавства в сфері фінансового контролю. Підкреслено, що взаємовідносини між суб’єктами господарювання та контролюючими органами мають бути максимально гнучкими й реалізовуватись у формі державно-приватного партнерства. Запропоновано внести зміни до ст. 26 Бюджетного кодексу України й закріпити визначення поняття «контроль за дотриманням бюджетного законодавства», а також у визначити форми (способи) його реалізації. // The article deals with the legal regulation of financial control over the activities of business entities in Ukraine. The necessity of improving the current legislation in the field of financial control is emphasized. It is emphasized that the relationship between business entities and controlling bodies should be as flexible and implemented in the form of public-private partnership. It is proposed to make changes to Art. 26 of the Budget Code of Ukraine and consolidate the definition of "Control over compliance with budget legislation", as well as to identify forms (methods) of its implementation.
Keywords: державний фінансовий контроль; бюджетний контроль; податковий контроль; форми фінансового контролю; способи фінансового контролю; state financial control; budget control; tax control; forms of financial control; methods of financial control