Дослідження методів підвищення ефективності роботи електропостачальних систем - Жарікова, І. В.; Переясловець, М. С.; Шматко, С. В. (SPC "Sci-conf.com.ua", 2021)
Одним з відповідальних завдань енергетичної галузі є забезпечення ефективної експлуатації електричних мереж, яке супроводжується матеріальними витратами на передачу та розподіл електричної енергії. Тому одним із важливих завдань експлуатації електромереж є підвищення економічності їх режимів. Метою роботи є аналіз шляхів оптимізації режимів забезпечення економічної ефективності роботи електропостачальних систем за необхідної надійності та якості постачання електроенергії споживачам.
Keywords: електропостачальні системи; генерація електроенергії; зниження втрат потужності