Оцінка накісткового остеосинтезу стегнової та великогомілкової кісток при простих видах навантажень - Сорочан, О. М.; Тимкович, М. Ю.; Шайко-Шайковський, О. Г. (НТУ "ХПІ", 2019)
Методика дослідження формувалась з того, що моделі стегнової та великогомілкової кісток фіксувались в затискачах проксимального кінця препарату, підвіс для тягарців чіплявся на дистальному кінці кістки, після чого встановлювалися два індикатори годинникового типу, індикатори закріплювались у двох взаємно перпендикулярних площинах на дистальному кінці моделі, після чого відбувалось її навантаження тягарцями від 1 до 4 кг на однакові відстані від місця защемлення кісткової моделі. Вимірювання величини прогину здійснювалось в 4-х взаємно перпендикулярних площинах. Навантаження здійснювалось до межі, коли можуть виникати залишкові деформації, при яких вже не виконується закон Гука
Keywords: остеосинтез надкісний; кістка великогомілкова; навантаження