Цифрова економіка та оподаткування: проблеми правового регулювання - Колісник, А. С. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Автором проаналізовано деякі аспекти правового регулювання сфери оподаткування в умовах цифрової економіки. На підставі розгляду низки актів перспективного законодавства України наголошено на необхідності регламентації дієвих правових режимів оподаткування в цифровій економіці. Констатовано наявність дискусійних аспектів у підходах до регламентації Дія Сіті та Е-резиденства. // The author analyzes some aspects of legal regulation of taxation in a digital economy. Based on the consideration of a number of acts of perspective 88 legislation of Ukraine, the need to regulate effective legal regimes of taxation in the digital economy is emphasized. The presence of debatable aspects in the approaches to the regulation of Diya City and E-residence was stated.
Keywords: цифровізація; цифрова економіка; оподаткування; Дія Сіті; е-резиденство; digitalization; digital economy; taxation; Diya City; e-residence