Методи забезпечення інформаційного захисту ІОТ-систем - Скорик, В. А.; Піскарьов, О. М. (ФОП Петров В. В., 2022)
Необхідність забезпечення якісної інформаційної безпеки будь-якої мережі або системи важко переоцінити у наш час, вона виступає однією з найголовніших вимог до будь-якої інформаційної системи. Причиною цього є наявність нерозривного зв'язку між інформаційними технологіями та основними бізнес-процесами в усіх організаціях, державних службах, промислових підприємствах, фінансових структурах, операторах телекомунікацій тощо. Забезпечення інформаційної безпеки – актуальна тема і одночасно величезна проблема. Ніхто поки не вирішив її в загальному випадку, не існує універсальних алгоритмів рішення, які б підійшли до усіх можливих випадків, але існує велика кількість різноманітних методів та рішень, які здатні вирішити окремі випадки цього завдання. Метою доповіді є аналіз актуальних архітектур ІоТ-систем [1], методів та алгоритмів їх захисту [2] та порівняння, розгляд їх застосування в існуючих провідних комерційних рішеннях [3] та побудова власної моделі інформаційного захисту на прикладі демонстраційної ІоТ-системи на базі Intel.
Keywords: інформаційна безпека; бізнес-процес; ІоТ-система; ІоТ