Сучасні тенденції формування, зростання та оновлення складових інтелектуального капіталу - Степанова, О. В. (ХНУРЕ, 2021)
Концепція сталого інноваційно-інтелектуального розвитку визнана світовою спільнотою і є базовою ідеологією розвитку цивілізації у нинішньому столітті. Ця концепція з’явилася внаслідок об’єднання трьох основних підходів: економічного, соціального й екологічного. Процес формування стратегії сталого інноваційно-інтелектуального розвитку є надто складним, адже ключовим елементом є людські ресурси як носії унікальних знань, вмінь і навичок. Сталий розвиток майже не можливий без цілеспрямованості підприємств на інноваційно-інтелектуальну діяльність, яка може бути забезпечена ефективним використанням капіталу підприємства.
Keywords: ефективне використання капіталу