Інноваційні аспекти провадження господарської діяльності з постачання природного газу - Подрез-Ряполова, І. В. (НДІ ПЗІР НАПрНУ, 2019)
Розглянуті окремі інноваційні аспекти господарської діяльності з постачання природного газу. Визначено, що на даний час існують передумови не тільки щодо застосування інноваційних підходів до модернізації і технічного переоснащення об’єктів газотранспортної системи, але й до більшості складових розподільно-постачальної інфраструктури ринку природного газу. Виявлено, що провадження господарської діяльності з постачання природного газу вимагає оптимізації ресурсного забезпечення та інноваційних процесів, що забезпечить ефективну реалізацію потенціалу конкурентоспроможності відповідних суб’єктів. // Some questions on innovative aspects of natural gas supply business are considered. It is determined that at present there are prerequisites not only for the application of innovative approaches to the modernization and technical re-equipment of the objects of the gas transmission system, but also for most components of the distribution and supply infrastructure of the natural gas market. It has been found that conducting natural gas supply business requires optimization of resource supply and innovative processes, which will provide for effective realization of the competitive potential of the respective entities.
Keywords: енергетичний сектор; інновації; ринок природного газу; господарська діяльність; постачання природного газу; energy sector; innovations; natural gas market; economic activity; natural gas supply