Тривимірне лазерне сканування - Пузіков, Д. В. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – технології оптичної локації. Предмет дослідження – тривимірне лазерне сканування. Мета роботи – дослідити фізичні принципи роботи, конструкції тривимірного лазерного сканера та запропонувати напрямки його вдосконалення. У роботі було досліджено фізичні принципи, можливості тривимірного лазерного сканера, сформулювано напрямки підвищення точності роботи сканерів. Було виконано класифікацію похибок точності роботи 3D сканерів та причини їх виникнення. Актуальністю роботи є те, що технологія 3D сканування застосовується у багатьох галузях науки, техніки, медицини та потребує підвищеної точності сканування.
Keywords: імпульс; лазер; похибка; лазерне сканування; тривимірний лазерний сканер