Розробка інтелектуального модулю для автоматизованого визначення умов життєдіяльності у житлових та робочих приміщеннях - Халімонов, Я. І. (My University, 2024)
Мета роботи – підвищення умов життєдіяльності у житлових та робочих приміщеннях за допомогою автоматизованої системи контролю навколишнього середовища. Об'єкт розробки – процес автоматизованого вимірювання параметрів мікроклімату, таких як температура, вологість, концентрація вуглекислого газу в житлових та робочих приміщеннях. Предмет розробки – система автоматизованого контролю мікроклімату для покращення ефективності умов праці та забезпечення зручного проживання. Проведено проектування системи моніторингу, розроблено схему інтеграції компонентів та створено конструкцію пристрою з пластиковим корпусом та металевими сітками для належного охолодження. Проведено розробку програмного забезпечення для мікроконтролера у середовищі Arduino IDE. Також розроблено мобільний додаток для віддаленого моніторингу параметрів. Проведено тестування датчиків у різних умовах експлуатації та перевірено роботу системи протягом місяця для оцінки стабільності та точності вимірювань.
Keywords: мікроклімат; визначення умов життєдіяльності; контроль навколишнього середовища; житлове приміщення